Pages

Pätkä haastetta

May 7, 2014

Tämän blogin ensimmäisen postauksen kommentteihin tipahti haaste Rouva L:lta. Kyseessä on se niin sanottu "11 -haaste", eli pitäisi ensin kertoa itsestään 11 asiaa, sitten vastata saamiisi 11 kysymykseen ja keksiä toisille uudet 11 kysymystä...ja vielä päätteeksi haastaa 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 seuraajaa. Huh !

No, koska olen saanut ja tehnyt tämän haasteen jo kahdesti aikaisemmin (toisissa blogeissa), niin nyt menen sieltä missä aita on matalin....eli vastaan vain saamiini yhteentoista kysymykseen. Sorry vaan :)

Asiaan:

1. Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?
Eckhart Tolle: The Power Of Now.
Tätä kirjaa luen uudelleen ja uudelleen, se on tärkeä "oppikirja" itselleni, kun yleensä aina haikailen jonnekin muualle - olipa kyseessä joku toinen paikka tai aika. Luen mielelläni englannin kielisiä kirjoja ylläpitääkseni kielitaitoani, varsinkin nyt kun olen työtön enkä pysty käyttämään englantia päivittäin. 2. Mikä elokuva on koskettanut sinua?
Näitä on useita, mutta juuri nyt mieleeni tulee Memoirs of a Geisha - en yleensä jaksa edes katsoa samoja elokuvia toistamiseen, mutta tämä elokuva aina vetää puoleensa ja saa minut takuuvarmasti pillittämään joka kerta :)

3. Käytkö teatterissa/kesäteatterissa?
Liian harvoin. Kyse ei ole siitä etteikö kiinnostaisi, mutta taloudellinen tilanne ei oikein tällä hetkellä salli mitään ylimääräisiä menoja.


4. Mitä juot ruoan kanssa?
Rasvatonta maitoa.


5. Kuunteletko radiota? Mitä radiokanavaa?

Outoa kyllä, minulla ei ole enää tapana kuunnella radiota - myin kaiken omaisuuteni pois kolme vuotta sitten, kun lähdin matkaoppaaksi...ja sen jälkeen en ole ostanut radiota/stereoita. Kuuntelen musiikkia iPodistani tai läppäriltä, ja toki näistä molemmista radio löytyisi - mutta jotenkin olen nyt kangistunut kaavoihini ja kuuntelen ainoastaan musiikkia, jota olen itse downloadannut.


6. Ketä suomalaista ihailet? Miksi?

En oikeastaan ihaile ketään tunnettua suomalaista; ihailuni ja kunnioitukseni menee tavallisille "arjen sankareille", jotka ovat keksineet positiivisen elämäntavan ja tekevät omasta elämästään elämisen arvoista :)


7. Katsotko ns. laihdutusohjelmia televisiosta? Mitä mieltä olet niistä?
Joskus saatan katsoa Jutan Superdieettiä toisella silmällä, mutta harvemmin sitäkään. Mitä tulee laihdutukseen, niin vaikka ihmisten saavutukset motivoivat itseänikin, niin en ole dieetti-ihmisiä sinällään - uskon elämäntapamuutokseen eli hitaampaan kehitykseen ja pysyviin tuloksiin; kaiken maailmaan pikadieetit ovat mielestäni vähän kuin väliaikainen ratkaisu (vaikka toki olen itsekin näihin joskus sortunut).


8. Mitä syöt ja juot vappuna?

Vappu tuli ja meni; en juhlinut mitenkään enkä muista mitä söin ja join, ihan jotain arkiruokaa :)


9. Missä rauhoitut?

Ihan missä vain, meditaatio onnistuu pään sisällä paikasta riippumatta. Merenranta toki on ihanteellinen paikka hiljentyä hetkeksi..


10. Jos sinun pitäisi valita yksi ammatti (ei nykyistä), niin mikä se olisi ja miksi?
Hmm....vain yksi ? Kirjailija.


11. Kuka poliitikko herättää sinussa luottamusta? 

En seuraa politiikkaa sen vertaa, että voisin tähän vastata - mutta noin pintapuolisesti sanoisin, että ihailen Jutta Urpilaisen sanavalmiutta. En ole nähnyt yhtäkään haastattelua tai esiintymistä, jonka aikana hän olisi edes tapaillut sanojaan; lauseet tulevat aina kuin tykin suusta. Lahjakkuus tuokin :)

No comments :

Post a Comment