Pages

Morjens vaan elokuu !

August 31, 2014

Ei elokuu välttämättä huono kuukausi ollut; koska hyvä mieliala ja fyysinen hyvinvointi peilautuvat kohdallani paljolti liikunnan määrään ja syötyihin kaloreihin, voisin sanoa että ehkä 70% kuukaudesta meni ihan ookoo. Lisäksi kuten olen maininnut, ensimmäistä kertaa elämässäni odotin kesän loppuvan -- ja kun elokuu eteni, eteni myös säätilan viileneminen ja syksy....ja tämä muutos on ollut minulle -myös ensimmäistä kertaa elämässäni, muistaakseni- jotenkin vapauttavaa ja positiivista. Voin taas hengittää ilman naapurista tulevaa tupakansavua, voin taas vetää päälleni kotona ollessani muutakin kuin vain pikkuhousut ilman että hiki valuu pitkin selkää, jee ! Voin taas tehdä juoksulenkkejä kevyesti hengittäen !

Elokuun jäädessä taakse haluaisin myös jättää taakseni yltiöpäiset herkkuhetket - olen päässyt hyvään rytmiin arjen ruokailujen kanssa, mutta usein -kuten tänäkin viikonloppuna- viikottainen herkkupäiväni venyy kahden tai kolmenkin päivän mittaiseksi mässäilyksi, kun herkkuhetki pitäisi olla vain, noh: herkkuHETKI: suklaapatukka, cup cake, jäätelötuutti.....ei jäätelölitra, ei 300 gramman irtokarkkipussi tai vajaan 500 gramman mustikkapiiras.

Haluan myös heittää elokuun mukana roskikseen päikkärit. Kesä on ohi, ja vaikka työpaikan kanssa ei ole vielä natsannutkaan, unirytmi alkaa olla sen verran kaoottinen että pienetkin päikkärit on nyt laitettava pannaan. Elokuulta on jäänyt mieleen pimenevät yöt, joina makaan valveilla sängyssäni kolmeen, neljään asti aamuyöllä ja sitten kuitenkin pakotan itseni nousemaan viimeistään kahdeksalta; iltapäivällä olen aivan naatti, erityisesti jos olen vetänyt salitreenin tai käynyt juoksemassa. Käytän ajoittain Stellaa (nukahtamislääke), mutta sekin saa olon joskus epämukavaksi eikä välttämättä anna koko yön mittaisia unia - lisäksi pari seuraavaa yötä -jos saan nukuttua- menee painajaisia katsellessa ja pätkittäin nukkuessa. No more: unirytmi luomukeinoin säännölliseksi.

Syyskuulle olen ajatellut tehdä ryhtiliikkeen kera parin projektiluonteisen muutoksen; näistä lisää seuraavien päivien aikana. Aika reipastua syksyn mukana !4 comments :

 1. Vastailin sulle tuonne oman bloginikin puolelle, muuta laitanpa tännekin jotain.

  Tiedän niiiiin tuon herkkuöverjutun!!! Ja tiedän niiiiiiin myös, milloin se on pahimmillaan ; )!! Ja myös minun täytyisi saada unirytmi kondikseen!!!

  Huomenna lähtee nousuun meidän kummankin järkevöityvä elämä. Voisihan jo tänäänkin, mutta ei jaksa... Huomisesta eteenpäin kumpikin on hengessä mukana!!! Tsemppiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tsempistä ja todellakin syyskuu tuokoon lisäintoa ja -motivaatiota reippaampaan ja terveellisempään eloon molemmille :)

   Delete