Pages

Alkuvuoden ajatuksia

January 6, 2015


Olen tainnut aiemminkin jossain yhteydessä mainita, että vuoden vaihtuminen on minulle aina innostava ja positiivinen hetki - ymmärrän toki, että tämä perustuu täysin itsesuggestioon ja siihen olettamukseen, että ns. uusi alku olisi jotenkin sidoksissa ihmisen luoman kalenterin päivämäärien muuttumiseen....mutta hei, jos se toimii, niin mikä ettei, ha ! Kun vuosi 2014 vaihtui vuoteen 2015, olin juuri tullut kotiin vietettyäni iltaa ystävien seurassa. Kellon lyödessä keskiyötä seisoin olohuoneen ikkunani ääressä ja ihastelin taivaalla räiskyvää värien hehkua; ilotulitukset näkyivät loistavasti ylimmän kerroksen asuntooni - ja tunsin, kuinka jonkinlainen helpotuksen ja positiivisen odotuksen fiilis täytti mieleni. Ihanaa, kokonainen uusi vuosi edessä ! Luulen, että vaikken olisi aloittamassa huomenna uudessa työpaikassakaan, olisi tuo fiilis ollut siltikin käsin kosketeltavissa...mutta toki se on iso asia että työttömyys loppui, ja siten kaikki muukin näyttää tällä hetkellä paljon valoisammalta. Valoisaa on luvassa myös kirjaimellisesti: kevättä kohti mennään taas, ja vaikka päivät pitenevätkin about sekunnin vauhdilla per vuorokausi, niin sekin on edistystä. Jee !


Joulukuun loppupuolella vielä mietin, etten toivo vuodelta 2015 muuta kuin mielenrauhaa. Se sama tunne, joka valtaa mielen ja kropan meditoidessa; eikö sen voisi jotenkin pullottaa ja pistää päälle koko vuodeksi ? Se tunne, että on tässä ja nyt, eikä tarvitse tai halua mitään muuta...että kaikki on hyvin. Itseni tuntien tiedän, että siihen menee vuosikausia, ellei -kymmeniä, että/jos koskaan pystyn päästämään irti tietyistä sinnikkäistä haluistani (ikuinen ikävä jenkkeihin ja se musertava suru, kun en pysty sinne muuttamaan takaisin) - mutta sehän elämässä juuri murhetta ja tyytymättömyyttä aiheuttaa, kun jatkuvasti kaipaa jotain jota ei voi saavuttaa...kun jatkuvasti odottaa jotain muuta tapahtuvaksi, toivoo olevansa jossain muualla...ei keskity tähän hetkeen. En toisaalta ikinä halua luopua haaveista enkä päämääristä, mutta mielenrauhan vuoksi toivoisin kuitenkin, että tämän vuoden aikana pystyisin enemmän keskittymään tähän hetkeen ja luottamaan siihen, että mikä on tarkoitettu tapahtuvaksi, tulee tapahtumaan ajallaan. Avain tähän on tietysti tuo meditointi....ajoittain se jää valitettavasti kuitenkin taka-alalle, ja huomaan, että liikunnan ohella se on juuri se asia, mikä minun pitäisi ottaa säännölliseksi tavaksi, jotta pysyisin virkeänä, positiivisena sekä tyytyväisenä elämääni. Vuoden 2015 avainsanat minulle ovat siis mielenrauha & meditointi !

Aion myös -taas- yrittää olla aktiivisempi liikunnan ja ylipäätään terveellisen elämän suhteen....loppuvuoden annoin mennä miten sattuu, mutta nyt kun arkeen tulee taas rutiinia ja ohjelmaa, uskon että pääsen kuntoilun kanssakin taas tsemppaamaan. Poistin blogistani 'Sporttailut'-sivun; aion sen sijaan tehdä yhden viikottaisen postauksen aiheesta viikon liikunnat & viikottainen punnitus. Mietin vielä, uskaltautuisinko postaamaan myös ennen ja jälkeen -kuvia.....parin kuukauden välein voisi tuollaisen kuvaussession ottaa, koska se olisi itselleni kannustin myös - mutta katsotaan nyt.

Mukavaa alkanutta vuotta !

General rambling about this fresh new year and my wishes for it: basically all I want is peace of mind. This means I need to do more meditating and make the effort of staying in the present moment, not yearning to be somewhere else, wanting things I cannot have. I do believe dreams are necessary and one should always have goals, so I'm not going to just sit back and see where the Universe will take me....but for this year, I want to make a conscious decision to pay more attention to how I can use my own mind in order to feel more content. I will also, of course, try and get back to my exercise routines and more healthy living....which, it seems, is always a challenge - but without it I know I'm miserable.......so let's do this ! Happy 2015 ! 
No comments :

Post a Comment