Pages

Jaa mikä treeni ?!

January 18, 2015

Tänä vuonna olen urheillut pyöreät nolla kertaa, ellei muutamaa yksittäistä kävelylenkkiä oteta huomioon. En ole edes ehtinyt tätä murehtia, koska uuden työn aloittaminen on vienyt kaiken huomion, kaiken energian ja kaiken motivaationkin, eh. Uudet työajat ovat siinä mielessä haasteelliset, että en ehdi salille treenaamaan ennen töihin menoa, koska töissä pitäisi olla viimeistään klo x, ja kuntosali, jonka jäsen olen, aukeaa aamulla liian myöhään jotta ehtisin töihin klo x vaikka aloittaisin treenin heti kun sali aukeaa. Arrggh !! Olen koko elämäni ollut työpaikoissa, joissa on ollut liukuva työaika, joten tämä on minulle täysin uutta ja on aiheuttanut lisästressiä, kun olen nyt miettinyt kuumeisesti että mille salille vaihtaisin seuraavaksi. Onneksi tässä on muutama vaihtoehto tarjolla ! 


Olen myöskin niitä ihmisiä, joka EI VOI mennä salille töiden jälkeen ruuhka-aikaan...en vain kestä sitä, että salilla on jengiä kuin pipoa enkä pääse tekemään treeniäni ilman taukoja ja/tai tietyssä järjestyksessä. Joo, olen nipo, myönnetään. Teen yleensäkin treenini useimmiten ns. supersarjoina, eli korkeintaan 60 sekkaa taukoa liikkeiden välissä, joten v-käyrä nousee välittömästi jos joudun odottamaan vuoroani, ja vielä jos odottamani ihminen sattuu pitämään omat taukonsa pidempinä kuin sarjansa.....uuh, kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä, hehe. Nooh, olen nyt kuitenkin irtisanonut nykyisen salijäsenyyteni, ja ensi viikolla olisi tarkoitus loppuviikosta käydä tsekkaamassa toinen kuntosali.....kyseinen paikka on aika lailla 'pro'-treenaajienkin suosiossa, joten vähän se jännittää...mutta toisaalta, jos siellä on samanhenkistä porukkaa (treenaavat tosissaan ja vauhdilla), niin hyvähän se vain on. Plus, sinne pääsee jo kuudelta aamulla, joten ehtisin tehdä treenin ennen työpäivän alkua. Vähän kyllä hirvittää tuokin, että miten pystyisin jatkossa heräämään jo viideltä ehtiäkseni salille kuudeksi...mutta, niinhän sitä sanotaan että kun jonkun aikaa toistaa jotain, niin siitä tulee tapa. Heräänhän nytkin kuudelta, joten eipä kai tunnin aikaistaminen sinänsä maailmaa kaada - täytyy vain mennä nukkumaankin sitten tuntia aikaisemmin, eikö ? Aivan ihana asia minulle nykyhetkessä onkin se, että töiden alettua olen taas palannut normaalimpaan unirytmiin, ja nukahdan illalla helposti -- jeee, tämä on minulle niin epätyypillistä, että olen aivan onnesta soikeana kun joinain öinä nukun jopa yli viisi tuntia !

Syömäpuoli on ollut oudon tasainen, lieneekö tuo työn tuoma uutuudenjännitys vielä tähänkin vaikuttaa; selkeä ruokailurytmi, ja herkutteluja tuskin lainkaan tämän vuoden puolella. Eilen ostin 'lauantain kunniaksi' tutun jäätelöpakkauksen ja söinkin sen kahdessa osassa päivän ja illan mittaan.....mutta huomasin, että en nauttinut siitä oikeastaan yhtään, ja tulinkin miettineeksi, että tämäkin viikonloppuherkuttelu tai herkkupäiväkin on juuri sellainen TAPA, jota olen oikeastaan noudattanut haluttaapa herkkua tai ei. Siis kun nyt on viikko menty 'kiltisti' niin täytyyhän se herkkupäiväkin olla ?? Öööh, no ei kai tarvitse jos ei haluta, haloo. Pitänee siis opetella tämäkin tapa uusiksi -- herkutella saa ja pitääkin jos siltä tuntuu...mutta ei ole pakko pitää herkuttelupäivää jos ei siltä tunnu. Kaloreita en nyt laske Kiloklubissa; olen huomannut pystyväni handlaamaan ruokamäärät nyt maalaisjärjelläkin seuraamalla nälän tunnetta, ja pitämällä huolen siitä, että syön 3-4 tunnin välein jotain.

Vaa'alle hyppäsin eilen aamulla, ja paino oli 66,3 kiloa. Olkoon tämä nyt sitten vuoden 2015 lähtöpaino, ja tästä sitten alaspäin kevään mittaan. Mitä laittaisin tavoitteeksi ? Otetaan vaikka puolen vuoden jaksot; kesäkuun loppuun mennessä pois kahdeksan kiloa (58,3 kg), ja vuoden 2015 loppuun mennessä tuosta kesäkuun lopun painosta vielä pois reilut neljä kiloa niin, että paino on joulukuun lopussa 54 kiloa. Disclaimer:  ns. ihannepaino saa kuitenkin asettua toiseenkin lukemaan, mikäli innostun kovasti taas salitreenistä ja kroppa muokkautuu mieleiseksi jo ennen vaakalukemien asettumista 'toiveeseen'. Se on kuitenkin peili ja vaatteet, jotka mielestäni paremmin kertovat sen, milloin ollaan hyvissä ja terveellisissä mitoissa -- vaakaa ei saisi liian orjallisesti tuijottaa. Itselleni kun tuo viikottainen punnitus on kuitenkin se kannustin ja vähän niinkuin orjapiiskuri, niin haluan sen kuitenkin pitää tukenani.

Että näin ! Aiheesta lisää kevään mittaan - ja viikottain punnituspostaus sekä viikon liikunnat.
***After starting a new job couple of weeks ago I have utterly and completely submerged in that experience alone, forgetting about any and all plans to exercise...or do much anything else at all for that matter. I suppose it's only natural, I mean it IS a big deal to start a new job and I seem to be the kind of person who mainly concentrates on one big change at a time....plus, my new job has a schedule which prevents me from working out at the gym in the morning, so I am now in search of a new gym. I am sure I will get back to routines in the next couple of weeks, and so my workout & weight loss path will continue in due course, slowly but surely (no dieting, just getting healthier and exercising consistently again). The good news is that ever since starting my job, I am getting my sleeping rhythm back on track. Granted, I don't often sleep for more than five hours a night currently, but I am falling asleep without trouble now...and hopefully in a few weeks' time I can clock seven to eight hours sleep per night. Going to the right direction !

No comments :

Post a Comment